dinsdag 28 september 2010

Terug op de Woonbeurs 2010 maar nu in de VIP ruimte !

Precies vorig jaar was de premiere van de kasTafel  Dit jaar is ie terug ....  maar nu in de VIP ruimte. Vorig jaar alleen nog het prototype in het wit..... nu ook in het groen zoals hieronder op het plein bij de Kunsthal in Rotterdam .

terugblik Inside Design

Inspirerende dagen en drukker dan verwacht, Inside Design was een prachtig lang weekend met mooie ontmoetingen en interessante aanzetten tot.......

Dank aan Friday Next voor de hulp en koffie en thee e.d. Heel erg gewaardeerd,  zowel de hulp als de thee etc. !

Dank aan Stephan Schillemans Photography voor de 2 prachtige werken op aluminium.

Behalve onze eigen ontwerpen waren er ook objecten van anderen :

stoelen van SWARM :



mooie fietsen van PUUR de fiets : hier met ontwerper Joep :














het project Give Peas a Chance van de Culinaire Werkplaats :

give peas a chance! project 02

‘n idee + uitvoering door de culinaire werkplaats
--------------------------------------------------------------------


intro de culinaire werkplaats is ‘n ontwerpstudio en ‘restaurant’ voor eigentijds eten & nieuwe eetconcepten in de amsterdamse staatsliedenbuurt. het is ‘n initiatief van het ontwerpersduo marjolein wintjes & eric meursing.
met hun conceptuele én toegepaste ontwerpen willen marjolein en eric mensen inspireren hun culinaire eetstijl in beweging te brengen.
dit duo heeft zich gespecialiseerd in eetontwerpen en eetconcepten op het snijvlak van eten & kunst waarin ‘n hoofdrol is weggelegd voor groenten, fruit en bijzondere granen. zij bieden hiermee een verfrissend perspectief voor het bord voor en van de toekomst waarop voor de vlees- & viscomponent een steeds minder prominente rol is weggelegd.
de culinaire werkplaats werkt aan de hand van inspirationele concepten –zoals bijv. zwart, emoties, of water- die vertaald worden naar zogenaamde eetinspiraties. eetinspiraties zijn eigentijdse gerechtjes, delicatessen, soms ook nieuwe manieren van eten en installaties
project 01 give peas a chance tijdens het weekend van de rollende keukens d.d. 18 en 19 september 2010 heeft de culinaire werkplaats opgeroepen tot een groene revolutie TO GO om meer groenten op het (restaurant)bord. met de volgende ingrediënten: ‘n legertank, ‘n spandoek, ‘n aantal recruten, overheerlijke erwtensoep en uit de luidsprekers ‘give peace a chance’ van john lennon is deze boodschap goed overkomen.
project 02 give peas a chance tijdens inside design amsterdam 2010 d.d. 24 t/m 26 september 2010 houdt emiel jansen -o.m. bekend van de kastafel open atelier-. hij is aan het werk, zijn maquettes zijn te bekijken, er is yoghurt ijs van FROZZ en nog veel meer.
ook is er werk van de culinaire werkplaats te zien: onze give peas a chance bekers staan te prijken op de bijzondere kastafel van emiel jansen. ‘n tafel waarmee hij mensen wil ethousiasmeren zelf groenten en fruit te kweken. dit sluit nauw aan op onze ambitie om mensen te inspireren meer groenten en fruit te eten en bij dé foodtrend van dit moment ‘lokaal eten’.
derhalve hebben wij voor dit 2e project onze give peas a chance bekers gevuld met erwtjes die je kunt laten spruiten door ze regelmatig water te geven en zonder deksel op de vensterbank te zetten. je kunt deze spruitgroenten uiteindelijk afknippen en in ‘n salade verwerken.
de kastafels en project 02 give peas a chance staan inmiddels op de woonbeurs, 25 september t/m 3 oktober 2010 in de rai.

let’s give peas a chance!!!
veel eetplezier!

marjolein wintjes & eric meursing, bedenkers & makers van verse eetinspiraties.
de culinaire werkplaats, fannius scholtenstraat 10 huis, 1051 ex  amsterdam, t: 06 54 64 65 76,  e: info@deculinairewerkplaats.nl - i: www.deculinairewerkplaats.nl - twitter.com/eatinspirations.


Voor herhaling vatbaar !